Last van een verstopt toilet in Almere?

Een verstopte WC heeft een zeer ontregelend effect op uw huishouden, en natuurlijk wilt u daar zo snel mogelijk vanaf. Afgezien van het feit dat de verstopping uw huishouden ontregelt, bestaat de kans dat het niet uitsluitend de WC is die verstopt is geraakt.

Wanneer het betreffende toilet zich op de begane grond bevind, zou het ook zo kunnen zijn, dat het gehele riool verstopt zit. In het geval u last heeft van een verstopte WC op de begane grond, dan is het altijd verstandig om zelf te bepalen of de verstopping zich in de WC pot bevind, of verder in het riool.

Wanneer de verstopping zich verderop in het riool bevind, dan zult u merken dat als u op andere plekken op de begane grond het water weg laat stromen, dit een effect heeft op de waterstand in de toiletpot, dat het water in de pot begint op te borrelen, en dat het water in het fonteintje en de gootsteen uiteindelijk ook minder goed gaat weglopen.

Wanneer dat het geval is, dan kunt u het best direct contact opnemen met onze vakkundige monteur, die u meteen laat weten hoe laat hij bij u kan zijn. Vergeet niet dat in een groot aantal woningen in Almere de hemelwaterafvoeren nog gewoon op het riool zijn aangesloten. Bij een flinke regenbui zal in dat geval het water omhoog stijgen in de WC pot, en de WC pot verlaten, met alle verwoestende consequenties van dien.

Wc verstopt in Almere?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Wc verstopt in regio Almere

Verstopte WC op een etage?

Bij een verstopping van een toilet op een etage, loopt u in het algemeen geen enkel risico op overstroming, en in de meeste gevallen zit er een prop in de WC pot, of vlak daarachter. Als het verstopte toilet uw enige toilet is, dan kunt u daar natuurlijk niet te lang mee verder.

Als u het probleem zelf wilt proberen op te lossen, dan maakt u met de ouderwetse plopper nog de meeste kans. Het weggieten van flessen gootsteenontstopper, en gepriegel met een handveertje door de pot heen, zal het probleem niet oplossen, maar u maakt wel een goede kans dat u het porselein van uw toilet beschadigd.

Wat regelmatig gebeurt, is dat het plastic korfje van een toiletverfrisser per ongeluk wordt doorgespoeld. Het korfje blijft achterin de toiletpot vast zitten, en er blijft toiletpapier achter hangen. Wanneer dit het probleem is, demonteren we de wc pot, om het object te verwijderen. In een dergelijk geval is het niet noodzakelijk de rest van het rioolstelsel te inspecteren met de rioolcamera, en is het probleem snel verholpen.

Urinesteen verstopping van de WC

Een ander type verstopping van de WC die we regelmatig tegenkomen, is de urinesteen verstopping. In het algemeen is de urinesteen verstopping al herkenbaar in de WC pot. Als het gedeelte van de WC pot waar altijd water staat, al een dikke bruinige korst laat zien, is de kans groot dat het riool dezelfde bruine aangroei bevat. Die kalkafzetting komt soms los van de buis, waardoor er scherven in komen te liggen, waarachter zich papier verzamelt.

Urinesteen afzetting in de WC pot ontstaat door niet doortrekken na het plassen. Urinesteen afzetting in het riool heeft doorgaans te maken met verzakkingen in het riool. Door intensief te reinigen, binnenshuis mechanisch, buitenshuis onder hoge druk, verwijderen wij alle urinesteen uit uw riool.

WC verstoppingen lossen wij op in:

Almere-Hout

Almere-stad

Almere-Haven

Almere-Buiten

Almere-Poort

Muziekwijk

Filmwijk

Stedenwijk

Waterwijk

Tussen de Vaarten

De Vaart

Gooimeer

Noorderplassen