Doucheput verstopt

verstopte doucheput, geen pretje

Het verstoppen van de doucheput ontstaat meestal doordat haren en zeep zich ergens in een bocht in de afvoer hebben verzameld, soms is er iets door de afvoer gegaan, zoals een dopje van een shampoo fles. In sommige gevallen betreft het uitsluitend de leiding van de doucheput, vaker is het de afvoer van de hele badkamer, en komt het water van de wastafel en de bad afvoer uit de doucheput omhoog. In het algemeen zijn dit soort verstoppingen, omdat het slechts het verwijderen van een lokale prop betreft, snel en eenvoudig opgelost met de berenmachine.

Alles komt uit de doucheput

In sommige gevallen is de afvoer van de badkamer aangesloten op hetzelfde traject als de keukenafvoer. In dat geval bemerkt u bij verstopping ook dat uw doucheput verstopt is, maar komt het afvalwater uit de gootsteen en vaatwasser ook nog eens uit de doucheput omhoog. In dat geval is de leiding dichtgegroeid met een mengsel van vet, zeep en haren. In dat geval frezen wij de leiding met behulp van de juiste freeskoppen en ruim water uit naar de oorspronkelijke diameter, zodat uw doucheput weer voor lange tijd goed afvoert. Als de afvoeren in uw woning op deze manier zijn aangelegd, zult u altijd met regelmatige tussenpozen een rioolspecialist nodig hebben om de leiding te reinigen. Onze monteur doet u graag een vrijblijvend voorstel om de afvoer periodiek preventief te laten reinigen, tegen een sterk gereduceerd tarief. Wij zetten in geen geval milieubelastende chemische ontstoppers in om de verstopping van uw doucheput te bestrijden.

Zo opgelost: verstopte doucheput

Nadat we de leiding hebben gereinigd en met de inspectiecamera gecontroleerd, brengen we verslag uit. Meestal gaat het om een gewone verstopping, maar soms om een technisch probleem. Blijkt dat de verstopping onbereikbaar is, dan kan hak- en breekwerk nodig zijn. Uiteraard proberen we dat altijd te voorkomen. Goed om te weten: onze reparatievoorstellen zijn altijd vrijblijvend. U beslist wat u door ons laat doen. Als u wilt, regelen we een aannemer en zorgen we ervoor dat uw rioolprobleem zo snel mogelijk is opgelost. Goed om te weten: onze voorstellen zijn altijd vrijblijvend. U beslist wat u door ons laat doen.
Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

Tip: zo voorkomt u een verstopte doucheput

Verwijder zeer regelmatig het deksel van uw doucheput, of het syphon van uw douchedrain. Verwijder haren en zeepresten uit de doucheput, zo voorkomt u dat deze in de afvoer terecht komen. Zet de douchekop een aantal minuten direct op de afvoer. Zo voorkomt u dat haren zich in de afvoer kunnen nestelen, met verstoppingen tot gevolg. Mocht uw doucheput desondanks verstopt raken, dan kunt u het best rechtstreeks contact op nemen met de servicegerichte monteur van de Riool Ontstoppingsbrigade, die meteen een afspraak met u maakt, zodat uw doucheput vandaag nog functioneert als vanouds, want….Als wij het rioolprobleem niet oplossen, wie dan wel?

Afvoer verstopt? Rioolontstoppingsbrigade

Heeft u een verstopte doucheput, belt u dan met de Rioolontstoppingsbrigade

06 31 30 26 89