Regenpijp verstopt

regenpijp verstopt

Vooral in het najaar raken veel hemelwaterafvoeren verstopt. Bladeren en takken vallen in de dakgoot, en als u uw dakgoot niet regelmatig reinigt zullen de verterende bladeren als compost in de regenpijp verdwijnen. Door een verstopte regenpijp kan er water op een plat dak blijven staan, of loopt uw dakgoot ineens over. Zo’n lekkage veroorzaakt vaak behoorlijk wat schade aan uw schilderwerk, dakconstructie of stucwerk. Zorg er daarom voor dat het zover niet hoeft te komen, en reinig uw dakgoot op tijd. Als de hemelwaterafvoer toch verstopt is geraakt, dan kunt u er 24 uur per dag op vertrouwen dat onze vakkundige monteur de verstopping van uw hemelwaterafvoer snel en adequaat oplost.

Voorkom waterschade door verstopte regenpijp

Tegenwoordig wordt bij de bouw van woningen het hemelwater doorgaans gescheiden van het rioolwater. In een groot deel van de bestaande woningen is de regenpijp echter aangesloten op het riool. In tal van woningen is het traject van het hemelwater gecombineerd met de keukenafvoer. U kunt zich voorstellen dat de combinatie van zeep, vet, en compost, de leiding aanzienlijk sneller doet dichtgroeien, dan een leiding waar alleen hemelwater doorheen gaat. Als u in een woning woont waarin de keuken en het hemelwater hetzelfde traject volgen, dan kunt u maar beter zorgen dat dit traject regelmatig gereinigd wordt. Als de gootsteen al minder goed doorloopt, kunt u zich voorstellen wat er gebeurt als de afvoer een fikse regenbui moet verwerken.

Bel de Rioolontstoppingsbrigade
Een regenpijp raakt niet alleen verstopt tijdens kantooruren. Daarom staan onze monteurs 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, klaar om uw verstopte regenpijp weer snel te laten doorlopen.

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe