Rioolvliegjes Bestrijden

Rioolvliegjes, ook wel bekend als motmuggen of latrinevliegjes, zijn zeer kleine motachtige vliegjes die zich niet alleen in de grotere riolen-, maar ook in de kleinere afvoerbuizen van uw badkamer of gootsteen uitstekend thuis voelen. Zij voeden zich met in het rioolslib aanwezige schimmels en bacteriën, en het vrouwtje kan-, met name in de zomer, tot wel 200 eitjes per dag leggen. Dat betekent dat de rioolvlieg zich in een razend tempo voortplant, en vanaf het moment dat u de eerste rioolvliegjes in huis waarneemt, is het onder de juiste omstandigheden een kwestie van tijd voor het in uw woning zwart ziet van de vliegjes, en deze een ware plaag vormen.

Rioolvliegjes overlast?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen zsm naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken!

De oorzaak van de aanwezigheid van rioolvliegjes

Als rioolvliegjes eenmaal aanwezig zijn, dan zullen ze niet vanzelf verdwijnen. Eenmaal in de woning aanwezig voeden zij zich met voedingsstoffen en water uit bijvoorbeeld plantenbakken, of het water van een afwasje of uw tandenborstel. Vanwege het feit dat de vliegjes met hun harige vleugeltjes ook op bacterierijk rioolslib zitten, brengt de aanwezigheid van de beestjes wel degelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Als rioolvliegjes in uw woning aanwezig zijn, is er altijd een relatie met het functioneren van het riool. Het uitsluitend bestrijden van de vliegjes met bestrijdingsmiddelen helpt hooguit enkele dagen, zolang de voedingsbodem en broeihaard van de vliegjes niet is weggenomen.

Oplossen van het rioolvliegjes probleem

Als u last heeft van rioolvliegjes in uw woning kunt u natuurlijk een ongedierte bestrijdingsdienst bellen, maar daarmee is de bron van alle ellende niet weggenomen, en het resultaat zal slechts van korte duur zijn. De Riool Ontstoppingsbrigade heeft meer dan 25 jaar ervaring in het oplossen van rioolproblemen, en het laten verdwijnen van rioolvliegjes uit woningen en bedrijfspanden.

Plan van aanpak

Vanwege het feit dat de aanwezigheid van rioolvliegjes duidt op de aanwezigheid van rioolslib, of een open verbinding tussen een verontreinigd riool en de woonruimte, zal de monteur eerst een visuele rioolinspectie uitvoeren, en de werking van uw riool testen. Afhankelijk van de eerste waarnemingen wordt vervolgens het hoofdriool gereinigd en met de camera geïnspecteerd. Indien nodig kunnen tevens aftakkingen van het hoofdriool gereinigd en geïnspecteerd worden. Met behulp van de rookmachine kunnen wij controleren of de beluchting en ontluchting van het riool goed functioneren en of er eventuele lekkages in het riool aanwezig zijn. Pas als het gehele riool schoon en technisch in orde zijn bevonden, kan het bestrijden van de rioolvliegjes beginnen. In het geval er sprake is geweest van een verstopping of breuk in het riool, waardoor rioolslib in de kruipruimte onder de woning terecht is gekomen, kunnen wij het rioolslib met de zuigwagen verwijderen, en een laag schoon zand in de kruipruimte inbrengen, zodat aanwezige eitjes niet meer tot ontwikkeling kunnen komen. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden verdwijnen de rioolvliegjes in het algemeen binnen enkele dagen vanzelf, maar in sommige gevallen is het wenselijk dat de vliegjes tevens rechtstreeks met bestrijdingsmiddelen worden aangepakt. De Riool Ontstoppingsbrigade heeft uitstekende contacten met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van ongedierte en rioolvliegjes.

Dus ook in het geval u last heeft van rioolvliegjes in uw woning belt u het best rechtstreeks met de monteur van de Riool Ontstoppingsbrigade, en maakt u direct een afspraak, zodat u weer snel van een gezond leefklimaat, en een goed functionerend riool kunt genieten.

last van rioolvliegjes? Rioolontstoppingsbrigade

Heeft u last van rioolvliegjes? Neem dan contact op met de Rioolontstoppingsbrigade

06 31 30 26 89