Gootsteen verstopt

verstopte gootsteenEen keukenafvoer verstopt zelden zomaar ineens. In vrijwel alle gevallen waarin onze rioolspecialisten de gootsteenafvoer ontstoppen zijn er in de laatste weken daarvoor al meerdere flessen chemische gootsteenontstoppers weggespoeld, en heeft men ook al wat pogingen gewaagd de gootsteen te ontstoppen met een bij de bouwmarkt aangeschaft handveertje.

Als men zou weten hoe de afvoer er van binnen uit ziet, zou men er waarschijnlijk niet eens aan beginnen. Het begint doorgaans allemaal met borrelende geluiden uit de afvoer, water dat langzamer wegloopt, of in de gootsteen blijft staan, en een vaatwasser die het water, in het gunstigste geval, in de gootsteen omhoog pompt, of er helemaal de brui aan geeft.

Waarom verstopt mijn keukenafvoer telkens weer?

Misschien is het niet de eerste keer dat uw gootsteenafvoer verstopt raakt, en heeft u al vaker een specialist moeten inschakelen om uw gootsteenafvoer te ontstoppen. De reden dat sommige keukenafvoeren telkens weer verstopt raken schuilt enerzijds in hetgeen er doorgespoeld wordt, zeep en vet, maar met name de wijze van aanleg kan een belangrijke rol spelen in het verstopt raken van de afvoer. In de meeste gevallen ligt de oorzaak in het te vlak liggen van de afvoerleiding, waardoor er water in blijft staan, en door de toepassing van te grote diameters afvoerbuis, waardoor de afvoer sneller dichtgroeit dan wanneer de juiste diameter is toegepast.

Hoe gaat onze rioolspecialist te werk?

Om u te kunnen garanderen dat uw gootsteen voor langere tijd weer vlot leegloopt, lossen wij eerst de verstopping op, meestal met de mechanische verenmachine. Het water loopt dan weer weg, en voor de meeste rioolspecialisten is al dan aan de opdracht voldaan.

Maar dan beginnen wij pas. Afhankelijk van de toegankelijkheid van de gootsteenafvoer, zullen wij altijd trachten om met behulp van het gebruik van de juiste diameters freeskoppen, en met gebruik van ruim water, de leiding zo goed mogelijk uit te frezen naar de oorspronkelijke diameter, zodat u er van verzekerd bent, dat klokkende geluiden en nare rioolgeur in het keukenkastje voor lange tijd tot het verleden behoren.

Als de toegankelijkheid van de afvoer het toelaat, inspecteren wij de leiding nadien altijd met de rioolcamera.

Tip: Woont u in een nieuwbouw appartement, of een woning waarin de gootsteenafvoer regelmatig verstopt?

Dan kan het raadzaam zijn uw keukenafvoer met regelmatige intervallen periodiek te laten reinigen. Als u lid bent van een vereniging van eigenaren, of u laat uw gootsteenafvoer met meerdere huiseigenaren tegelijk preventief reinigen door onze servicegerichte rioolspecialist, bent u véél voordeliger uit, dan wanneer u een spoeddienst moet inschakelen vanwege een totale verstopping van de afvoer. Al vanaf een paar tientjes per jaar bent u er van verzekerd dat uw keukenafvoer niet voor verrassingen zorgt.

Afvoer verstopt? Rioolontstoppingsbrigade

Heeft u een verstopt riool of een verstopt toilet, belt u dan met de Rioolontstoppingsbrigade

06 31 30 26 89