Service en garantie

De riool Ontstoppings Brigade heeft als doelstelling om een vakkundige en snelle service voor een concurrerende en heldere prijs te leveren. Wij hanteren geen ingewikkelde calculaties op basis van meterprijzen of toeslagen voor het gebruik van verschillende gereedschappen. Ook betaalt u bij ons niet voor telefonistes en werkplanners, dure zuigwagens of meelopende stagiairs, maar krijgt u direct een vriendelijke, servicegerichte monteur met verstand van zaken aan de lijn, die meteen een afspraak met u maakt, ook in het weekend, en ook s’nachts. Wij kunnen u altijd dezelfde dag nog van dienst zijn.

Vergelijkt u onze prijzen gerust met die van onze concurrenten. Lage starttarieven blijken soms flink te kunnen oplopen, en achteraf blijken wij altijd weer de voordeligste, omdat we u exact berekenen wat we afgesproken hebben.

Garantie

Indien uw riool door ons is gereinigd en geïnspecteerd, en door de monteur is goedgekeurd, geven wij vier weken garantie bij een herhaalde verstopping. Het eerste uur ontstoppingswerk wordt binnen die periode gratis verricht. Deze garantie geldt niet voor horeca gelegenheden en tankstations.

In sommige gevallen is een verstopt riool niet op conventionele wijze te ontstoppen. Als binnen het uur duidelijk is dat ontstoppen op de gebruikelijke wijze niet mogelijk is zal de monteur met u in overleg treden met betrekking tot een mogelijke werkwijze. Dit kan onder meer het geval zijn indien:

  • Er bouwafval in de afvoerleiding, standleiding of het hoofdriool zit.
  • De afvoer vol zit met boomwortels of wortelgroei, of de verstopping is veroorzaakt door boomwortels in het hoofdriool
  • Er een breuk wordt gevonden in de afvoerleiding, of het hoofdriool
  • De verstopping zich buiten uw erf bevind (Dit valt meestal onder de verantwoording van uw gemeente)
  • Er een bouw of constructiefout gevonden wordt waardoor er op de conventionele wijze niet ontstopt kan worden.

Onze ontstoppingsdienst is in de eerste plaats een spoedservice. Gezien het feit dat het ontstoppen van een riool doorgaans een spoedeisend karakter heeft kunnen wij u altijd garanderen dat uw melding direct in behandeling wordt genomen, en u hoe dan ook te allen tijde dezelfde dag geholpen wordt.

In veel gevallen is de oorzaak van de verstopping te verklaren doordat er iets door de afvoer gegaan is dat er niet in thuis hoort. In sommige gevallen schuilt de oorzaak in een verzakking of verkeerde aanleg. Als de verstopping is opgelost is dat direct waarneembaar doordat het afvalwater weer probleemloos wegloopt. Als u ervoor kiest alléén de verstopping te laten oplossen kunnen wij geen garantie geven dat het probleem zich niet na enige tijd zal herhalen. Als wij het riool compleet gereinigd hebben, en met de rioolcamera géén gebreken aan het riool hebben geconstateerd, kunnen wij u de garantie geven dat uw riool in orde is, en verhelpen wij een nieuwe verstopping in het geïnspecteerde traject tot 4 weken na de rioolreiniging kosteloos.

Bij tankstations en horeca gelegenheden kunnen wij deze garantie vanwege het publieke of intensieve gebruik niet geven.

De garantie op deelrenovaties of aanleg van rioleringen is 1 jaar op materiaal en arbeid. Mocht een door ons aangelegd riool een mankement vertonen binnen een jaar na oplevering, dan herstellen wij dit kosteloos.

Tip: Geen avondtoeslag betalen?
Als u ons voor 17:00 uur belt, maar vanwege werk of andere verplichtingen niet in de gelegenheid bent om de rioolwerkzaamheden overdag uit te laten voeren, dan berekenen wij geen toeslag voor werkzaamheden voor 22:00 uur uitgevoerd.
Tip: Op zaterdag geen weekendtoeslag betalen?
Wij zijn het enige ontstoppingsbedrijf dat géén toeslagen voor ontstoppingswerk op zaterdag berekent, mits u op een werkdag een afspraak maakt.

Afgezien van het feit dat maar weinig ontstoppingsbedrijven echte dag- en nachtservice kunnen garanderen, worden er in het algemeen vanaf vrijdagavond dubbele prijzen berekend. Wij komen uw probleem wél graag op zaterdag verhelpen, en als wij u al op een werkdag voor zaterdag mogen inplannen, kost dat u bij de Riool Ontstoppings Brigade geen cent meer dan op een normale werkdag.

4 weken garantie op ontstoppingswerk Rioolontstoppingsbrigade

Altijd Paraat, Nooit te Laat!

 06 31 30 26 89