Uw WC verstopt in Alkmaar?

In dat geval kunt u het best direct contact opnemen met de vakkundige rioolexpert van de Riool Ontstoppingsbrigade. Goede kans dat deze al ergens in Alkmaar bij u in de buurt bezig is om rioolproblemen op te lossen. In héél Alkmaar en omgeving kunnen wij bij verstoppingen snel ter plaatse zijn om de verstopping te verhelpen.

Een verstopt toilet is zeer ongemakkelijk, en bij een dergelijke verstopping is het altijd heel belangrijk om goed te controleren of het inderdaad (slechts) een verstopt toilet betreft, of dat er wellicht méér aan de hand is.

In de meeste eengezinswoningen is zowel op de begane grond, als op de etage, een toilet aanwezig. Is het de WC op de eerste etage die verstopt zit, en loopt de rest boven nog prima door? Dan is het inderdaad slechts een verstopte WC, en kunt u voor de rest alles in huis gebruiken, zonder enig risico. Betreft het echter een toilet op de begane grond, dat verstopt lijkt, dan is het toch wel aan te raden, dat u controleert of het wel een verstopte WC betreft, of dat wellicht het hoofdriool verstopt zit.

Wc verstopt in Alkmaar?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

WC Verstopt Alkmaar

WC verstopt of riool verstopt?

U kunt vrij eenvoudig zelf bepalen of u last heeft van een verstopte WC, of dat uw hoofdriool verstopt is. U gaat als volgt te werk.

U trekt de verstopte WC één maal door. Er is geen kans dat het water over de rand komt, de WC is zo geconstrueerd dat de inhoud van de stortbak in de pot past. Nu de WC pot redelijk vol staat, opent u een kraan bij een ander tappunt op de begane grond. Dat kan het fonteintje in het toilet zijn, of de keukenkraan.

Als u een lokale verstopping in het toilet heeft, dan blijft het water in het fonteintje en de keuken uitstekend weglopen. Wanneer het gehele riool verstopt zit, dan ziet u al vrij snel dat het water in de gootsteen en het fonteintje niet helemaal goed wegloopt, en het water in de WC pot begint te borrelen, of omhoog komt.

Wanneer dit aan de orde is, kunt u dus ook geen gebruik meer maken van uw toilet op de eerste etage, want de inhoud zal het pand niet via het riool, maar via de WC op de begane grond verlaten, met alle vervelende gevolgen van dien.

WC ontstoppen, zo gebeurd

In sommige gevallen is de WC uitsluitend verstopt omdat zich een grote prop in de stankbocht bevind. Indien dit het geval is, zijn we in het algemeen vrij snel klaar. Er is in dit geval geen echt rioolprobleem aan de orde geweest, dus een inspectie met de rioolcamera is niet noodzakelijk. U betaalt dan ook het lagere tarief.

Betreft het een verstopping in het riool, dan kan die verstopping zich langzaam hebben opgebouwd, en is het riool vaak aangegroeid met verontreiniging. Riool ontstoppen gaat bij ons altijd gepaard met het gebruik van de rioolcamera, vanwege het feit dat dat de enige manier is om te kunnen controleren of wij ons werk goed gedaan hebben, en of er geen technische gebreken zijn, die mogelijk opnieuw een verstopping zouden kunnen veroorzaken.

Dankzij deze manier van werken kunnen wij dan ook garantie geven op het ontstoppingswerk. Inzet van alle gereedschappen, inclusief de rioolcamera, zijn inbegrepen in onze tarieven.

Onze ervaren monteurs komen ook uw WC ontstoppen in

Akersloot

Aagtdorp

Heiloo

Bergen

Heerhugowaard

Ursem

Noord-Scharwoude

Limmen

Schoorl

Winkel

Broek op Langedijk

Niedorp