Uw regenpijp verstopt in Beverwijk?

Het verhelpen van verstoppingen in de hemelwaterafvoer is een kolfje naar de hand van onze ervaren rioolspecialisten. Wij verhelpen dit soort verstoppingen in Beverwijk dan ook vrijwel dagelijks.

Regenpijpen verstoppen in het algemeen, doordat er zaken in de buis terecht gekomen zijn die er niet in thuis horen. In de regenpijp betreft het meestal gebladerte, dat via de dakgoot in de buis terecht is gekomen.

Het is dan ook verstandig uw goten regelmatig te reinigen, en te voorkomen dat bladeren in de regenpijp terecht kunnen komen, bijvoorbeeld door het plaatsen van bladscheiders.

Regenpijp verstopt in Beverwijk?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

regenpijp verstopt beverwijk

Hemelwater gescheiden of gecombineerd?

Een verstopte regenpijp is niet alleen onhandig, een overlopende dakgoot kan ook schade aan uw interieur en schilderwerk tot gevolg hebben. In veel gevallen kunt u er zelf wel voor zorgen dat de dakgoot niet overloopt wanneer uw regenpijp verstopt zit.

Slechts in zéér uitzonderlijke gevallen is de regenpijp in het verticale deel verstopt. De verstopping bevindt zich vrijwel altijd in het horizontale deel van de hemelwaterafvoer. Het zit dus in de grond of onder de vloer van de woning. Door simpelweg de regenpijp af te koppelen van het gedeelte in de grond, zal het water uit de dakgoot weer weglopen en op de bestrating uitvloeien.

In vrijwel alle nieuwere woningen is het hemelwater gescheiden van het rioolwater. In oudere huizen is de regenpijp meestal aangesloten op het riool. In dat geval zou uw verstopte regenpijp dus ook een verstopping in het riool onder de woning kunnen betreffen. Indien de regenpijp op uw riool is aangesloten en verstopt is, dan kan een flinke stortbui schade door overstroming tot gevolg hebben.

Het is van belang dat u de verstopping vandaag nog laat verhelpen. Goed om te weten dat het voor onze monteurs nooit te laat is. Wij helpen u in dit soort gevallen altijd dezelfde dag.

Regenpijp verstopt of defect?

Dat is nog wel eens de vraag. Hemelwaterafvoeren zitten vaak in de grond in de tuin. Ze bestaan meestal uit dunwandig PVC, wat vaak ook nog eens niet verlijmd is. Breuken en wortelingroei komen in regenpijpen maar al te vaak voor.

Wanneer wij uw regenpijp ontstopt hebben, inspecteren wij het ontstopte deel altijd met onze rioolcamera. Op deze manier bent u er zeker van bent dat uw regenpijp niet defect is, en u niet binnen de kortste keren een herhaling van hetzelfde probleem heeft. Ontdekken we wel een defect, dan doen we u meteen een voorstel voor het herstel daarvan.

Wij komen ook uw regenpijp ontstoppen als u woont in:

Wijk aan Zee

Heemskerkerduin

Velsen

Velserbroek

Santpoort