Verstopte regenpijp of dakgoot in Amstelveen?

Bel dan de specialist van de Riool Ontstoppingsbrigade. Meestal wordt een verstopping in de regenpijp pas ontdekt op het moment dat er een flinke regenbui valt.

In Nederland kan behoorlijk wat regenwater vallen, en al dat hemelwater kan bij een verstopping van de regenpijp voor behoorlijke wateroverlast zorgen. Daarbij kan ook schade ontstaan, wanneer het water de muren inloopt, en er op die manier vocht in de woning terecht komt.

Problemen die bij een verstopte hemelwaterafvoer onder meer kunnen ontstaan zijn:

  • Het vollopen van het huis, de garage en de schuur
  • Het omhoog komen van water uit de doucheput en het toilet
  • Het verzakken van terrassen en tuinpaden

Regenpijp verstopt in Amstelveen?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Regenpijp verstopt in Amstelveen

Hoe u een verstopte regenpijp voorkomt

Aan het voorkomen van verstoppingen in de hemelwaterafvoer (HWA), kunt u zelf veel doen. In het algemeen bestaan verstoppingen in de regenpijp uit bladeren en takjes, die via de dakgoot in de HWA terecht zijn gekomen. Het goed schoonhouden van de dakgoot, vóór de bladval, en daarna, kan al een groot verschil maken.

Als uw woning omringd is door bomen, dan doet u er tevens verstandig aan om in de regenpijp boldraadroosters en bladscheiders toe te passen. Een bladscheider is een handig hulpmiddel te voorkoming van verstoppingen in de hemelwaterafvoer. Bovendien zorgt een bladscheider er voor dat bij extreme regenval het hemelwater niet terug de regenpijp in kan stromen.

Zoals u ziet, kunt u er nog genoeg aan doen om het verstopt raken van de regenpijp te voorkomen. Aangezien u op deze pagina bent aangeland, ligt het nogal voor de hand dat u er tot op dit moment niet in bent geslaagd de verstopping in de hemelwaterafvoer te voorkomen, en bent u er waarschijnlijk meer in geïnteresseerd hoe u van die verstopping af komt.

Hoe lossen wij uw verstopping van de regenpijp op?

Afhankelijk van de situatie verwijderen wij eerst de verstopping, onder hoge druk of mechanisch. Vervolgens voert onze monteur de rioolcamera in het ontstopte traject in, om te controleren of de vervuiling goed is verwijderd, of dat er wellicht een technisch mankement aan het verstopt raken van de regenpijp ten grondslag heeft gelegen.

Indien nodig reinigen wij de hemelwaterafvoer, en inspecteren we het traject nogmaals met de rioolcamera. Als wij ergens een defect in het gereinigde deel van de afvoer constateren, dan kunnen wij dat defect middels een zender op de kop van de rioolcamera exact lokaliseren, zodat eventueel noodzakelijke graafwerkzaamheden tot een absoluut minimum beperkt blijven.

Wij komen ook uw verstopte regenpijp ontstoppen in:

Bovenkerk

Ouderkerk aan de Amstel

Schiphol Oost

Oude Meer

Amstelveen Westwijk

Buitenveldert

Middelpolder

Randwijck