Regenpijp verstopt in Almere? Wij komen direct!

Een verstopte regenpijp kan grote ellende veroorzaken. Meestal komt men tot de ontdekking dat de regenpijp verstopt is, wanneer er na een langere periode van droogte, ineens een zware regenbui los barst. In het meest gunstige geval loopt de dakgoot over, en is er in de woning vrij weinig aan de hand, maar het kan véél erger.

Ook in Almere is nog lang niet in alle woningen het hemelwater gescheiden van het riool, en in dat geval kan bij een verstopping en een regenbui het water ineens omhoog komen in de gootsteen of het toilet. In het algemeen leidt dit tot grote paniek. De druk kan namelijk flink oplopen, en het water is met de hand niet tegen te houden.

Indien dit aan de orde is, luidt ons advies altijd om ergens een regenpijp af te koppelen bij de grond, zodat het water er buiten uit kan. Desnoods pakt u een hamer, en slaat u de pijp kapot. Liever een tientje aan PVC uitgegeven, dan dat u uw vloer moet vervangen.

Regenpijp verstopt in Almere?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Regenpijp verstopt in Almere

Regenpijp te klein?

Regelmatig worden wij gebeld, omdat het water tijdens een zware bui begint te stijgen, waardoor het lijkt dat de afvoer van het hemelwater verstopt zit. Steeds vaker blijkt, dat wanneer wij de met de rioolcamera de verstopte hemelwaterafvoer inspecteren, deze geen enkele verontreiniging bevat. In dat geval betreft het simpelweg een te geringe capaciteit van de afvoerbuis ten opzichte van de aangeboden waterhoeveelheid.

Het klimaat verandert, de hoeveelheid water die tijdens buien valt, is aanmerkelijk groter dan voorheen. De buisdiameters die voorheen als standaard werden toegepast, zullen in de toekomst waarschijnlijk niet meer toereikend zijn, om de grote hoeveelheden hemelwater te kunnen afvoeren. Afgezien van het toepassen van grotere buisdiameters zijn er ook andere oplossingen om het hemelwater af te voeren, die in de meeste gevallen minder ingrijpend zijn. Daarbij valt te denken aan het afkoppelen van één of meerdere regenpijpen, en deze in een grindbed in de tuin te laten lozen.

Voorkom een verstopte regenpijp

De meeste verstoppingen van de hemelwaterafvoeren beginnen in de dakgoot, en de meeste verstopte regenpijpen komen voor in de herfst en het begin van de winter. Op zich niet verbazingwekkend, want de meeste verstoppingen van de hemelwaterafvoer bestaan uit rottende takjes en bladeren.

Voor regenpijpen die aan de bovenzijde uitkomen in de buurt van een raam, geldt, dat deze doorgaans zijn voorzien van een diep syphon in de grond, ter voorkoming van rioolgeur. Na verloop van tijd kan een dergelijk syphon vol zitten met gecomposteerde bladeren, maar ook zonder de aanwezigheid van een dergelijk syphon veroorzaken rottende takjes en bladeren de meeste verstoppingen in de hemelwaterafvoer.

U doet er verstandig aan uw dakgoot tijdens een droge periode in de zomer goed te (laten) reinigen. Als uw woning omringd is door bomen, dan is het zeker aan te raden om dit tijdens de bladval nogmaals te doen, en tevens boldraadroosters op de ingangen van de regenpijpen te plaatsen.

Laat uw regenpijp door ons ontstoppen in:

Almere-Hout

Almere-stad

Almere-Haven

Almere-Buiten

Almere-Poort

Muziekwijk

Filmwijk

Stedenwijk

Waterwijk

Tussen de Vaarten

De Vaart

Gooimeer

Noorderplassen