Regenpijp verstopt in Alkmaar? Spoed?

Hemelwaterafvoeren doen hun werk vaak jarenlang, zonder dat er ooit naar omgekeken wordt. Toch kan elk riool, en dus ook de hemelwaterafvoer, na verloop van tijd wel eens een goede reinigingsbeurt gebruiken.

Bladeren en takjes komen via de regenpijp in de hemelwaterafvoer terecht. Op enig moment, meestal gedurende de herfst, is de doorgang ineens geblokkeerd, en stroomt het water over de dakgoot, of ,nog erger, uit uw aanrechtkastje of gootsteen, wanneer het een gecombineerd riool betreft.

Goed om te weten dat u altijd rechtstreeks contact met de monteur van de Riool Ontstoppingsbrigade kunt opnemen. Onze vakkundige monteurs zijn de klok rond paraat in héél de omgeving van Alkmaar. Bij spoed of gevaar voor overstroming zijn wij in elk geval binnen het uur na melding bij u, om de verstopping in de regenpijp te verhelpen.

Regenpijp verstopt in Alkmaar?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Regenpijp verstopt in Alkmaar

De hoeveelheid water die tijdens een stevige bui uitregent, is aanmerkelijk groter dan in vroeger tijden. Op termijn zullen buisdiameters wellicht vergroot worden, om aan het afvoeren van dergelijke grote waterhoeveelheden te kunnen voldoen.

Zolang de voorschriften op dat gebied niet aangepast zijn aan de veranderende situatie, is het dus zaak uw hemelwaterafvoer zo goed mogelijk schoon te houden. Een belangrijk onderdeel van het schoon houden van de afvoer, bestaat uit het regelmatig schoonmaken van uw dakgoot. Als uw woning omringd is door veel begroeiing, dan kan het zinvol zijn boldraadroostertjes bovenin de regenpijp te plaatsen, zodat takjes en bladeren minder makkelijk in de regenpijp terechtkomen.

Uw regenpijp met de camera geïnspecteerd

Het verstopt raken van een afvoer, dus ook van een regenpijp, heeft altijd een oorzaak. Betreft het een verstopping in het riool, dan kan de oorzaak schuilen in een technisch mankement, of omdat er zaken in het riool terecht komen, die er niet in thuis horen. Bij een verstopping in een regenpijp of hemelwaterafvoer schuilt de oorzaak vaker in een defect, dan bij het riool. Dit heeft onder meer te maken met de dunnere kwaliteit pvc van de hemelwaterafvoeren.

Net als bij verstoppingen in het vuilwater riool, inspecteren wij het ontstopte traject van uw hemelwaterafvoer altijd met de rioolcamera, zodat wij u kunnen verzekeren dat u niet binnen enkele dagen weer met een verstopte regenpijp zit. En mocht de monteur een technisch mankement ontdekken, zoals een verzakking, breuk of wortelingroei, dan doet hij u meteen een vrijblijvend voorstel voor het herstelwerk.

Onze monteurs ontstoppen uw regenpijp óók in:

Akersloot

Aagtdorp

Heiloo

Bergen

Heerhugowaard

Ursem

Noord-Scharwoude

Limmen

Schoorl

Winkel

Broek op Langedijk

Niedorp

De Riool Ontstoppingsbrigade lost uw probleem altijd op! Want als wij het niet oplossen, wie dan wel?