Regenpijp verstopt in Abcoude?

Als uw regenpijp verstopt is, dan kunt u daar maar beter snel iets aan laten doen. Niet alleen bestaat de kans op schade aan uw schilderwerk door het overstromen van de dakgoot, in veel woningen in Abcoude is het hemelwater nog niet gescheiden van het rioolwater, en komt dus uit in hetzelfde riool als het overige afvalwater.

Wanneer uw regenpijp op deze manier is aangesloten, dan bestaat de kans dat de regenpijp aan de achterzijde van de woning, dezelfde afvoer is als waar uw gootsteen op uitkomt. Bij een gehele of gedeeltelijke verstopping van deze afvoer, zal het water, bij een stevige bui, uit de gootsteen komen. Bedenk ook, dat regenbuien geen rekening houden met uw aanwezigheid. Regelmatig komen wij, met name na de vakantieperiode, in woningen die totaal verwoest zijn door overstromingen, veroorzaakt door riolen die gedeeltelijk zijn dicht geslibd, en de waterhoeveelheid van een stevige bui niet aankonden tijdens afwezigheid.

Regenpijp verstopt in Abcoude?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Regenpijp verstopt in Abcoude

Regenpijp ontstoppen dag en nacht

Een verstopte regenpijp kan zich op ieder moment van de dag, of nacht, aandienen. Met name tijdens de herfst, kan door bladval de hoeveelheid vaste stoffen in de hemelwater afvoer, in rap tempo toenemen. Als dan ineens een stevige bui losbarst, kan het gebeuren dat de dakgoten beginnen over te lopen, of, in het ergste geval, het water met grote kracht omhoog begint te komen uit uw gootsteen of wc pot.

Goed om te weten dat u de oplossing binnen handbereik heeft. De vakkundige rioolspecialisten van de Riool Ontstoppingsbrigade staan dag en nacht in de startblokken om snel acte de présence te kunnen geven, in het geval er een spoedeisende verstopping in het rioolstelsel verholpen dient te worden. In de meeste gevallen kan de monteur u, bij een verstopping in de regenpijp, al aan de telefoon wat instructies geven, die het gevaar op overstroming direct kunnen wegnemen, zodat er geen schade kan ontstaan gedurende de tijd dat hij naar u onderweg is. Wanneer spoed vereist is, zijn wij in het algemeen binnen het uur op locatie.

Waarom verstopt uw regenpijp

De reden dat de ene regenpijp vaker verstopt raakt dan de andere, schuilt met name in de positie van de woning, ten opzichte van de begroeiing. Wanneer uw woning is omringd door bomen, dan raakt uw dakgoot verontreinigd met bladeren. Rottende bladeren worden uiteindelijk tot compost, gelijkend op tuinaarde.

Wanneer uw woning omringd is door bomen, dan doet u er verstandig aan uw dakgoot regelmatig te (laten) reinigen, en boldraadroosters op de ingangen van het hemelwater te laten plaatsen.

Wij ontstoppen ook uw regenpijp in

Ronde Hoep

Stokkelaarsbrug

Baambrugge

Loenersloot

Nes aan de Amstel

Nessersluis

Waverveen

Gaasperdam

Driemond