Uw gootsteen verstopt in Almere?

Dan kunnen wij u vandaag nog uitstekend van dienst zijn om de verstopping te verhelpen. En als het u vandaag overdag niet uitkomt, dan kunnen we de verstopping van uw gootsteenafvoer ook vanavond komen verhelpen, zonder dat het u een cent méér kost dan overdag. De enige voorwaarde die we daaraan stellen, is dat u ons voor 17.00 uur belt om een afspraak te maken.

Ons dagelijks werk bestaat voor minimaal 50 procent uit het ontstoppen van gootsteenafvoeren. Het is de meest voorkomende verstopping, en met name in nieuwbouwwoningen, waar de afvoeren vlak in de dekvloer gestort liggen, is de verstopping van de gootsteenafvoer een telkens weer terugkerend probleem.

Gootsteen verstopt in Almere?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Verstopte Gootsteen in regio Almere

Wat kunt u er zelf aan doen?

In vrijwel alle gevallen is de verstopping van de gootsteenafvoer niet een verstopping die zich op één plek in de afvoer bevind, maar betreft het het dichtgroeien van de afvoer over een grotere lengte. De verontreiniging bestaat vooral uit een witgrijzige harde massa, opgebouwd uit ingedroogde zeep en vet.

Aan het verwijderen van die massa kunt u in het algemeen zelf weinig doen. Handveertjes, ploppers, chemicaliën, het zal allemaal niets uitrichten, en veroorzaakt doorgaans meer schade dan dat het iets oplost, behalve dan de rubbers in de buiskoppelingen, en de huid van de loodgieter. Waar u wel iets aan kunt doen, is het zoveel mogelijk voorkomen dat er vet in de afvoer terecht komt, door de vaat bijvoorbeeld met keukenpapier af te nemen, en meer te spoelen na gebruik van zeep en afwasmiddel. Tevens is het aan te raden de vaatwasser niet aan het eind van de dag aan te zetten, maar op een tijdstip waarop er daarna nog water door de afvoer gaat, zodat zeep en vetresten kunnen worden afgevoerd.

Gootsteenafvoer periodiek reinigen

Onze ervaring leert, dat in sommige huizen en appartementen, de gootsteen hoe dan ook na verloop van tijd weer verstopt raakt. Wanneer men heel secuur met de gootsteenafvoer om gaat, regelmatig met sodawater spoelt, en voorkomt dat er vet in terecht komt, kan het misschien wat langer goed gaan dan bij degene die er wat nonchalanter mee omspringt, maar toch lijkt in sommige woningen een periodieke reinigingsbeurt zo nu en dan noodzakelijk, om een goede afvoer te kunnen garanderen.

Indien deze situatie u bekend in de oren klinkt, dan doet u er verstandig aan niet te wachten tot uw gootsteen weer totaal verstopt is, maar laat u uw gootsteenafvoer jaarlijks preventief reinigen. U bent dan een stuk voordeliger uit, dan wanneer uw gootsteen compleet verstopt is, en wanneer u verenigd bent in een VVE, of met meerdere huishoudens tegelijk uw keukenafvoer laat reinigen, bent u al vanaf een paar tientjes per jaar verzekerd van een altijd goed doorlopende gootsteenafvoer.

Gootstenen ontstoppen doen wij dagelijks in:

Almere-Hout

Almere-stad

Almere-Haven

Almere-Buiten

Almere-Poort

Muziekwijk

Filmwijk

Stedenwijk

Waterwijk

Tussen de Vaarten

De Vaart

Gooimeer

Noorderplassen