Last van een verstopte gootsteen in Alkmaar?

Dan bent u bij de Riool Ontstoppingsbrigade aan het juiste adres. Onze vakkundige monteurs ontstoppen dagelijks gootstenen in Alkmaar en omstreken. Gootsteen verstoppingen komen steeds vaker voor, dat is deels te danken aan het gebruik van synthetische wasmiddelen voor de vaatwasser, maar het verstoppen wordt in de meeste gevallen voornamelijk veroorzaakt door de wijze van aanleg.

Als u in een woning woont met betonnen vloeren, dan is de kans groot dat de afvoeren vlak in de vloer gestort liggen. In alle woningen waar de keukenafvoer in de vloer gestort ligt, is het onvermijdelijk dat de gootsteen met enige regelmaat verstopt raakt.

Gootsteen verstopt in Alkmaar?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Verstopte Gootsteen in regio Alkmaar

Hoe ontstoppen wij uw gootsteen?

Het voor langere tijd verhelpen van een verstopping in de keukenafvoer is doorgaans geen 5 minuten karweitje, ook voor onze vakkundige rioolspecialisten. Meestal wil het wel vrij snel lukken om het water weer weg te laten stromen, maar dan moet het echte reinigingswerk nog beginnen. Een verstopping in de gootsteenafvoer bestaat zelden uit een lokale prop op één plek, maar het betreft vrijwel altijd een afvoer die over een lengte van meters is dichtgegroeid met een harde, aangehechte, vettige massa.

Omdat de afvoer meestal te vlak ligt, wil die massa niet graag in beweging komen. Daarnaast is onze monteur ook nog afhankelijk van de diameter, en het aantal haakse bochten dat hij tegenkomt, op weg naar de verstopping. Desondanks lukt het ons vrijwel altijd om de keukenafvoer binnen het uur weer goed functionerend te krijgen, zodat wij u garantie kunnen geven op het ontstoppingswerk. Mocht de verstopping ondanks alle goede zorgen binnen de garantieperiode toch terug komen, dan wordt deze gratis voor u opgelost.

Gootsteenafvoer preventief laten reinigen

In steeds meer woningen is het verstopt raken van de gootsteen een terugkerend fenomeen geworden. Regelmatig wordt ons de vraag gesteld hoe men dit probleem kan voorkomen. In het algemeen kan men stellen, dat hoe meer water er door een afvoer gaat, hoe minder snel deze verstopt. In de praktijk blijkt het allemaal niet heel veel verschil te maken of men er zorgvuldig of nonchalant mee omgaat, in sommige woningen zal de gootsteen na ongeveer anderhalf jaar wederom verstopt zijn.

U kunt dat moment natuurlijk rustig afwachten, immers, onze monteurs zijn dag en nacht paraat in héél Alkmaar en omgeving om u bij een verstopte gootsteen snel van dienst te kunnen zijn, maar wellicht is het verstandiger en voordeliger om uw gootsteenafvoer jaarlijks preventief te laten reinigen.

Wanneer u dit samen met uw buren doet, die ongetwijfeld hetzelfde rioolprobleem hebben, dan bent u al vanaf een paar tientjes per jaar verzekerd van een altijd goed doorlopende gootsteen, en komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. Informeer naar de mogelijkheden bij onze monteur!

Wij komen ook uw gootsteen ontstoppen in:

Akersloot

Aagtdorp

Heiloo

Bergen

Heerhugowaard

Ursem

Noord-Scharwoude

Limmen

Schoorl

Winkel

Broek op Langedijk

Niedorp