Verstopte gootsteen in Abcoude?

Waarschijnlijk gaf de gootsteen al langere tijd aan, dat er iets aan de hand was. Zelden worden onze specialisten ingeschakeld voor het ontstoppen van een gootsteen, zodra de eerste signalen zich aandienen. De eerste tekenen dat de gootsteenafvoer verstopt begint te raken bestaan meestal uit steeds langer durende klokkende geluiden uit de afvoer, soms wat rioolgeur uit het aanrechtkastje, en soms wat nattigheid in het gootsteenkastje, wanneer daar ook een boilertje of quooker staat.

Voor wat betreft de gootsteenafvoer geldt dan, dat er voor u zelf weinig meer op te lossen valt, en de totale verstopping van de gootsteenafvoer onafwendbaar is. Wellicht lukt het u nog om het onvermijdelijke een paar weken uit te stellen, door het gebruik van plopper, handveer, en chemische ontstoppingsmiddelen. Deze lijken soms enige verbetering te bewerkstelligen, maar in het algemeen is dat slechts schijn.

Een verstopte keukenafvoer is nooit een verstopping die zich op één plek bevind, zoals een prop haar uw doucheput kan doen verstoppen, of een prop papier uw wc. De verstopping van een gootsteen ontstaat doorgaans, omdat de afvoer over een grote lengte is dichtgegroeid met een mengsel van zeep en vet. Ontstoppen van de gootsteenafvoer is een secuur werkje, en bestaat voornamelijk uit het met zorg uitboren van de buis, onder gebruik van ruim water.

Gootsteen verstopt in Abcoude?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Verstopte Gootsteen in regio Abcoude

Meer dan gootsteen ontstoppen alleen

Wanneer wij uw gootsteenafvoer in Abcoude komen ontstoppen, doen wij wel iets meer dan ontstoppen alleen. In het algemeen lukt het onze ervaren specialisten wel om binnen een kwartier het water uit de gootsteen weer weg te laten lopen, maar dat wil nog niet zeggen dat de afvoer dan ook echt schoon is.

Afhankelijk van de diameter van de buis, gebruiken wij de juiste diameter veer, en de meest geschikte freeskop om uw leiding weer naar de oorspronkelijke diameter uit te frezen. Wanneer de toegankelijkheid van de buis het toelaat, wordt de leiding na reiniging met de rioolcamera geïnspecteerd, zodat wij garantie kunnen geven op de verrichtte ontstoppingswerkzaamheden.

Gootsteenafvoer preventief reinigen

In veel woningen is de verstopping van de keukenafvoer een telkens weer terugkerend probleem. In de meeste nieuwbouwwoningen liggen afvoeren in de dekvloer gestort, liggen afvoeren los onder de woning, zonder kruipruimte, of zijn te grote buisdiameters toegepast, hetgeen verontreiniging tot gevolg heeft.

Wanneer u een regelmatig terugkerend probleem met uw gootsteenafvoer heeft, doet u er verstandig aan uw gootsteenafvoer eens per jaar preventief te laten reinigen. De tarieven voor het preventief reinigen liggen aanmerkelijk gunstiger, dan het gebruikelijke spoedtarief. Informeer naar de mogelijkheden bij onze monteur. Pakt u het probleem samen met de buren aan, dan bent u al voor een paar tientjes per jaar verzekerd van een altijd goed doorlopende gootsteen.

Wij ontstoppen ook uw gootsteen in:

Ronde Hoep

Stokkelaarsbrug

Baambrugge

Loenersloot

Nes aan de Amstel

Nessersluis

Waverveen

Gaasperdam

Driemond