Doucheput verstopt in Amstelveen?

Een verstopte doucheput is een vervelend probleem, wat wij vandaag nog voor u kunnen oplossen.

Meestal betreft het een verstopping door haren die in de afvoer terecht zijn gekomen. Vaak geeft de doucheput al langere tijd signalen dat de verstopping in aantocht is. Zolang er nog sprake is van enige doorstroming, kunt u er zelf nog wel iets aan doen.

Omdat het slechts een lokale prop betreft, is een methode die vaak werkt, de waterdruk op de afvoer te zetten, door de doucheslang in de afvoer te steken, en de doucheput af te sluiten met bijvoorbeeld een zeem. Anders heeft u nog een kans met een handveertje.

Doucheput verstopt in Amstelveen?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Verstopte Doucheput in regio Amstelveen

In principe zijn wij geen voorstander van chemische gootsteenontstoppers, maar voor een slecht doorlopende doucheput, kan vloeibare gootsteenontstopper wel vaak de oplossing bieden. De aanwezige haren worden verbrand, en zolang de ontstopper er doorheen vloeit, wordt de buis niet aangetast.

Bij een totale verstopping is het gebruik van gootsteenontstopper sterk af te raden, vanwege de aantasting van de afvoer, die ontstaat wanneer de chemicaliën op één plek blijven liggen.

Overdag geen tijd voor uw doucheput? Géén probleem!

Want als u overdag een afspraak met onze monteur maakt om uw doucheput in de avond te laten ontstoppen, betaalt u daarvoor geen extra toeslagen voor het avondwerk. Deze service bieden wij speciaal voor verstoppingen die niet direct een spoedeisend karakter hebben, maar die u wel graag vandaag nog opgelost wil zien.

Zonder deksel loopt de doucheput wél

Wij krijgen vaak van onze klanten te horen dat men het deksel van de doucheput haalt, zodat deze beter afvoert. Op zich is dat geen echte oplossing. De afvoer waar de doucheput op is aangesloten, is goeddeels verstopt, en loopt dan logischerwijs iets beter door zonder deksel.

Wij worden echter wekelijks geconfronteerd met verstopte doucheputten waar shampoo dopjes in terecht zijn gekomen. Het vervelende hiervan is dat het dopje zich vaak in een haakse bocht in het traject vast zet, en wij al onze inventiviteit moeten inzetten om zo’n dopje te verwijderen. In een enkel geval brengt zo’n dopje zelfs hak- en breekwerk met zich mee, terwijl er oorspronkelijk niet zo heel veel aan de hand was.

Als uw doucheput regelmatig verstopt raakt, ondanks dat u uw doucheput goed schoon houdt, dan ligt er waarschijnlijk een technisch probleem ten grondslag aan het verstopt raken van de doucheput. In nieuwere woningen is het probleem vrijwel altijd het te vlak liggen van de afvoeren, waardoor deze verontreinigen.

Indien u een woning bewoont met dit probleem, dan doet u er verstandig aan uw afvoeren periodiek, dus bijvoorbeeld jaarlijks, preventief te laten reinigen. U betaalt daarvoor een lager tarief dan voor het ontstoppingswerk, en u bent verzekerd van afvoeren die altijd goed doorlopen. U voorkomt daarmee tevens schade door overstroming.

Wij komen vandaag nog uw doucheput ontstoppen in:

Bovenkerk

Ouderkerk aan de Amstel

Schiphol Oost

Oude Meer

Amstelveen Westwijk

Buitenveldert

Middelpolder

Randwijck