Doucheput verstopt in Abcoude?

Een verstopte doucheput is vooral erg ongemakkelijk. Wellicht stond u al wat langer met de voeten in het water tijdens het douchen, en dan ineens is er het moment dat er geen druppel meer door de afvoer gaat.

Dan is professionele hulp onvermijdelijk. Goed om te weten dat de loodgieters van de Riool Ontstoppingsbrigade dagelijks doucheputten ontstoppen in Abcoude en omgeving, en dat tegen heldere, concurrerende tarieven.

Verstopte doucheput in Abcoude?

Bel de Rioolontstoppingsbrigade

Bel 06 313 026 89 en wij komen naar u toe

U krijgt meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken over elke verstopping

Verstopte Doucheput in regio Abcoude

Waarom is mijn doucheput verstopt?

De voornaamste oorzaak van het verstopt raken van de doucheafvoer schuilt in het niet tijdig reinigen van de doucheput, waardoor haren in de afvoer terecht komen. In iedere afvoer zit wel ergens een zwak punt, zoals een haakse bocht, waar de haren zich, tezamen met zeepresten, nestelen, en zich vastzetten tot een hardnekkige prop, die zich uitsluitend met professioneel gereedschap laat verwijderen.

Wanneer de doucheput minder goed begint door te lopen, is men vaak geneigd het deksel er tijdens het douchen af te halen, waardoor het water beter weg kan lopen. Regelmatig komen wij doucheputten tegen, waar een dopje van een shampoofles in is terechtgekomen. Het dopje komt vaak buiten het bereik in een bocht klem te zitten, en blokkeert de doorgang. In dit soort gevallen komt het aan op de kennis en inventiviteit van de monteur, om het dopje te verwijderen, zonder hak- en breekwerk.

Verstopte doucheput of verstopte badkamer

De doucheput is in het algemeen de laagst gelegen opening in het rioolstelsel. In sommige gevallen is de verstopping lokaal, en beperkt tot uitsluitend de doucheput. Vaker komt het voor dat al het water dat in de badkamer wordt gebruikt, uit de doucheput omhoog komt.

In het geval de douche zich op de begane grond bevind, kan het zelfs zo zijn dat het water ( en alles wat daar in zit), dat door het toilet gespoeld wordt, uit de doucheput omhoog komt. In dat geval spreken we niet van een verstopte doucheput, maar een totale rioolverstopping. Als u het niet zeker weet, is het altijd verstandig om zelf te bepalen waar de verstopping zich ongeveer bevind, door op verschillende plekken in huis water door de afvoer te laten gaan, en te kijken, wat er op dat moment in de doucheput gebeurd.

Komt u tot de conclusie dat het gehele riool verstopt is, dan is spoed geboden, en kan onze vakkundige rioolspecialist binnen het uur bij u voor de deur staan. Indien u concludeert dat het uitsluitend de doucheput betreft die verstopt is, dan kunt u overdag een afspraak met onze monteur maken om uw doucheput in de avond te laten ontstoppen, zonder dat u daarvoor een extra avond toeslag hoef te betalen.

Wij ontstoppen uw doucheput in Abcoude, maar óók in:

Ronde Hoep

Stokkelaarsbrug

Baambrugge

Loenersloot

Nes aan de Amstel

Nessersluis

Waverveen

Gaasperdam

Driemond